Få det fineste lille hus i haven

DIY

En hammer. En boremaskine. En dyb indånding og mod til at tage skridtet og gå i gang. – Så er du allerede godt på vej til at opfylde drømmen om at bygge dit helt eget havehus.

Kan jeg virkelig bygge det selv?
Det spørgsmål får Mads Nielsen fra Sølund Huse ofte.

”Mit svar er stort set altid: JA! Det kan du sagtens. Jeg vil skyde på, at 8 ud af 10 kommer sikkert i mål uden at kontakte vores support. Du modtager huset i et samlesæt med udførlige samlevejledninger – det er ligesom at åbne en meget stor pakke med Lego. Og så er det ellers bare at gå i gang. Går du i stå, er vi altid ved telefonen og klar til at hjælpe. Du er aldrig overladt til dig selv, når du handler hos os,” 

fortæller Mads Nielsen, der forhandler legehuse, havehuse, pavilloner, kolonihavehuse, carporte, redskabsskure, saunahytter og vildmarksbade i samlesæt.

Hvis man ikke selv har tid eller lyst til selv at samle og male, kan man selvfølgelig få håndværkere ud til projektet. Men ifølge Mads Nielsen er der noget helt særligt ved selv at have fingrene i brædder, skruer og tagpap.

Du bliver stolt af dit eget byggeri
”At bygge og bruge huset er en oplevelse og en drøm, der går i opfyldelse. Det giver en høj grad af ejerskab, når man selv har bygget det og rørt ved alle delene. Man bliver altså stolt, når man efterfølgende kigger på byggeriet hver dag og bruger det til afstresning, leg og hygge.”

Det tager to mennesker 2-3 dage at opføre et havehus eller en pavillon fra Sølund Huse.

Ifølge Mads Nielsen skal der ingen håndværksmæssige forudsætninger til ud over en boremaskine, en hammer og mod til at sætte den første bjælke. Du skal desuden have maling eller olie klar og have etableret en form for sokkel, f.eks. fliser, som huset skal stå på.

Skal jeg have byggetilladelse til et havehus?
Du skal ikke have byggetilladelse til byggerier på under 50 kvadratmeter, der ikke skal bruges til beboelse. Mads Nielsen anbefaler dog, at man altid giver kommunen et kald inden opførelsen.

Om Sølund Huse
Ved Hovedgård ligger Sølund Huse med fysisk forretning og udstilling med over 50 havehuse. Firmaet driver også en webshop. Der er altid over 500 huse på lager. Derfor er der en kort leveringstid på ca. 3 dage. Firmaet er familieejet og drives af familien Nielsen.