Jill Lyme – Jeg var nærmest enlig mor i et år!

Bad, Bolig, DIY, Indretning, Køkken, Livestil, Portræt Jill Lyme

 

Bloggeren Jill Lyme bor med hendes mand og 3 børn i en gammel bungalow fra 1953, som pt. gennemgår en totalrenovering.

Bortset fra murene, som var robuste, var alt andet indvendigt nærmest faldefærdigt. Vi har fået alle døre og vinduer udskiftet, kælderen er gravet ud og radonsikret og fugtspærring er lagt, gulvvarme er etableret, vi har fået nyt fyr, ny varmtvandsbeholder, nyt gasskab og nye el-installationer i hele huset, som nu er et “smart hjem” med IHC.

Valget af maling, faldt denne gang på Sadolin og vi har valgt en fin knækket hvid, som giver en fornemmelse af varme, trods at alle vægge er hvide. Vinduerne er fra fabrikken også en knækket hvid, så på den måde ser man ingen forskel i kontrast. I kælderen er der brugt flest penge på vores badeværelse, hvor et badekar var et must, med 3 børn. Både vi og børnene har stor glæde af det i hverdagen, og badetid er gjort til en hyggelig ting, som man glæder sig til.

Smukke marmorfliser i sildebens-mønster, er på hele den ene væg og alle armaturer og tilbehør er i messing. Indfarvet spartelmasse er blevet anvendt på væggene. Vi gik efter en rå stil med et twist af spa fornemmelse. Gulvet er microcement, der er flydende i hele kælderen, så det er nemt at vedligeholdeholde. Vi er vilde med at der ikke er nogen overgange eller samlinger. Vi har valgt at bibeholde den gamle fine trappe op til stueetagen, som blot er blevet slebet og har fået en fin hvid omgang maling.

I vores stueetage var vi ude i en gennemgående renovering. Nedrivning af næsten alle vægge, og omrokering af rumfordelingen. Det oprindelige hus, var opdelt som et standard 50’er hus, med lille seperat køkken, micro badeværelse, aflang stue/ spisestue og to små værelser. Dvs. at vi stort set kun stod med ydervæggene og en enkelt bærende væg tilbage, så drømmen om et stort lækkert, køkken/stue/alrum kunne gå i opfyldelse. Vi fik ingeniør på, da vi skulle have hele 3 stk jernspær lagt op, den ene på 450kg. Resultatet blev ligesom vi havde håbet og drømt om. Stor entré, gæstetoilet og et kæmpe køkken/spisestue/stue. Vi fik åbnet op med hele tre terrassedøre, der giver det skønneste lysindfald gennem hele etagen.

Alle vinduer blev ligeledes udskiftet, til fine sprossede vinduer og i hele etagen er der lagt det smukkeste egetræs sildebensparket fra Vica Wood. I stueetagen er der gulvvarme og den gamle udestue er blevet fjernet, så de 10 kvm er blevet integreret med stuen.