Blåbærkage

Mad, Opskrifter Simone Jespersen

Jeg er som de fleste vokset op med, at godt med sukker, smør og æg er en del af opskriften på en god kage. Min tid som veganer har dog gjort mig klogere på, at det ikke nødvendigvis behøver at hænge sådan sammen. Sukker og smør slipper man ikke for i denne opskrift, men jeg bager selvfølgelig med både plantesmør og plantemælk.

Til gengæld er æggene erstattet af chiaslim, som nemt laves af chiafrø og vand. Kagen ser ud som en gammeldags sandkage, men har en lækker og svampet konsistens og får en dejlig sødme fra blåbærrene. En favorit på kagebordet, hvis I spørger mig!

Fremgangsmåde

Ingredienser

2 spsk chiafrø
8 spsk vand
100 g plantesmør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
200 g mel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
0,5 tsk salt
1,5 dl plantemælk – eksempelvis soyadrik
med vanilje fra Naturli’
Skallen fra 1 stor citron
125 g blåbær

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en aflang bageform i størrelsen 10 x 17 x 7 cm med bagepapir.

Bland chiafrø med vand i en lille skål og lad det trække i 5 – 10 minutter, til det bliver til chiaslim.

Bland smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål og rør til en cremet masse.

Tilføj chiaslim, sojamælk og citronskal og rør godt sammen.

I en ny skål blandes mel, bagepulver, natron og salt, som til sidst røres i sammen med de øvrige ingredienser.
Fordel dejen i formen.

Pres blåbærrene ned i kagen, til de er lige under overfladen. B

ag kagen i 30 – 45 minutter afhængigt af din ovn.

Mærk eventuelt efter med en strikkepind, om kagen er gennembagt.

Køl kagen helt af inden servering.