Hvad har du lyst til en tirsdag aften i Herning?

Livestil, Nybygger, Portræt

ISHOCKEYKAMP, SVØMMESTADION ELLER EN FED KONCERT I BOXEN?

 

Hvad har du lyst til at lave en tirsdag aften i Herning? Det kan være svært at vælge, når tilbuddene står i kø, siger arkitekt Kaare Dahlmann. Han valgte at bosætte sig med sin kone og datter midt i Jylland, hvor mulighederne føles uendelige.

 

For Kaare Dahlmann, hans kone Malan, der er designer hos Bestseller, og datteren Freia på 7 år er Herning den perfekte platform for et udadvendt familie- og arbejdsliv.

 

Familien tegnede og byggede et nyt hus for nogle år siden, som de placerede på en grund i et nybyggerkvarter i Gullestrup nord for byen. Her er alt, hvad børn og voksne ønsker sig – og mere til.

”Vi er i cykleafstand fra Herning Torv og min datters friskole i byen. Her bor vi i et fantastisk nærmiljø med skov, naturlegeplads, dyrepark med råvildt, motionsstier og mountainbike-ruter. Hvis vi vil til Vesterhavet, Østkysten, Aarhus eller Limfjorden, tager det en time takket være en central placering og en suveræn infrastruktur. Det er et kæmpe plus, som vi benytter os af.”

 

Den lille familie ligger ikke på den lade side. De er gode til at spotte og udnytte byens mangfoldighed af kulturelle og sportslige tilbud.

 

”Jeg kan godt se en fodboldkamp eller en ishockeykamp på højt niveau en hverdagsaften med nogle forretningsforbindelser og så tage i Boxen til Børne MGP om fredagen med min datter. Udvalget er stort. Det kan nærmest være et luksusproblem at vælge til og fra. – Her kommer andre byer altså til kort.”

 

Som markedschef i Aarstiderne Arkitekter i Herning er Kaare Dahlmann på farten rundt omkring i Danmark. Også i forhold til job og karriere oplever han, hvordan byen fungerer som en åben port til resten af landet:

 

”Lufthavnen i Karup er meget tæt på. Den bruger jeg ofte, når jeg skal flyve indenrigs. Jeg kommer også en del omkring i bil med mit job. Jeg kan være i Odense på halvanden time og i Aarhus på en time. Karrieremæssigt har vi alle muligheder her i byen eller tæt på.”

Kaare Dahlmann er opvokset i Herning og har bl.a. uddannet sig Aarhus. Men fødebyens placering og muligheder lokkede ham ”hjem.” Nu, som en del af erhvervslivet, oplever han, hvordan det lokalpolitiske miljø bakker op om initiativer og ideer.

 

”Herning er en erhvervsvenlig by, hvor du er tæt på det politiske miljø. Du kan sagtens møde en lokalpolitiker i gågaden og lufte en idé. Her er der ikke langt fra tanke til handling. – Se bare, hvordan ideen om Jyske Bank Boxen meget hurtigt blev til en realitet.”