En hel park til dig der bygger nyt

Nybygger Teglparken

Mursten er ikke bare mursten. De kan svinge meget i størrelse og udseende, og selvom du har kigget grundigt på prøvetavler, får du ikke nødvendigvis et rigtigt billede af de mursten, der bliver leveret på byggepladsen.

Hvis du går i byggetanker, har du sikkert prøvet at stå nede i trælasten og studere prøvetavler med mursten.

Måske har du også forsøgt at forestille dig, hvordan stenene vil gøre sig på de store flader – og erfaret, at det er svært at se for sig.

Prøvetavler er nemlig rigtig gode til at skabe overblik over sortiment og muligheder, men de er generelt for små til at give dig et retvisende billede af dit færdigmurede hjem.

Hertil kommer, at stenene i en prøvetavle er særligt udvalgt til formålet, aldrig har været udsat for transport, og aldrig vil blive eksponeret for vind og vejr.

70 mure med mere end 140 forskellige mursten

Inspiration til din egen have – vil du anlægge terrasse eller flisegang, kan du også kigge nærmere på et væld af forskellige belægningssten fra Haubjerg Madsen, Petersen Tegl, Randers Tegl og Wienerberger A/S.

De fem førende teglværker i Danmark er derfor gået sammen om at hjælpe dig med dit valg og give dig mulighed for at sammenligne en hel masse forskellige mursten. I dagslys og muret op på stedet.

Resultatet hedder TEGLPARKEN og er landets største showroom for mursten – ja, det er sandsynligvis det største af sin art i hele verden. Her finder du 70 mure på 2 x 2 meter med mere end 140 forskellige mursten fra henholdsvis Strøjer Tegl, Randers Tegl, Egernsund Tegl, Petersen Tegl og Wienerberger A/S. Derudover har Vejle Kalk- og Mørtelværk A/S leveret mørtel i forskellige farver, så du kan få et indtryk af, hvor meget mørtelfarven betyder for en færdig facade.

Hvert teglværk har sin egen lille have, hvor murene står omgivet af træer, græs og små bede. Du kan nemt orientere dig om havernes fordeling på en stor tavle ved indgangen, og hver mur bærer selvfølgelig et lille skilt med navn på både teglværk og de pågældende sten.

TEGLPARKEN er åben alle årets dage, og du kan komme og gå, som du vil – hele døgnet.